En overdreven trøjes bekendelser

Posted in yoga tips |
Confessions of an Excessive Sweater

Tilståelse. Jeg sveder meget, og det har forårsaget en masse social angst i mit liv både på og uden for yogamåtten. Jeg har en tilstand, der hedder hyperhidrose, som er den kliniske betegnelse for overdreven svedtendens. Det påvirker mine hænder og fødder og gør ting som at gå i sko med tætte tæer, ryste på hænderne, spille klaver og dyrke yoga ret udfordrende for mig. Faktisk var jeg tæt på helt at opgive yoga efter min første time, fordi jeg var så modløs over, hvor meget jeg gled på min måtte. Jeg kunne knap nok holde en nedadgående hund uden at glide fladt ned på mit ansigt.

Nu er der gået næsten 20 år, og jeg kan ikke forestille mig et liv uden yoga. Heldigvis er min nedadgående hund blevet bedre siden den første time, men en ting, der ikke har ændret sig, er, hvor meget jeg sveder. Heldigvis har yogamåtter og tilbehør udviklet sig siden de dage, hvor jeg plejede at tage mit farvestrålende, overdimensionerede badehåndklæde med i studiet, men jeg har stadig angstfremkaldende øjeblikke, hvor min sved får det bedste ud af mig.

Acro yoga? Glem alt om det. Der er ikke noget mere ubehageligt og stressfremkaldende for mig end svedig hånd-til-hånd-kontakt med et andet menneske, som jeg betror mit liv, mens jeg bliver snurret rundt på hovedet.

Yoga-fotoshoots? De får mig til at svede hver gang. I løbet af min lærerkarriere har jeg fotograferet for forskellige yogamagasiner og er blevet hyret til adskillige kampagner for yogaprodukter, og hver gang jeg træder ind foran kameraet, begynder mine hænder og fødder øjeblikkeligt at dryppe. Stillinger, der føles ubesværede for mig under min hjemmepraksis, bliver pludselig næsten umulige at holde, hvis jeg er på en glat overflade. For slet ikke at tale om de svedpletter, jeg efterlader på mit tøj!

Og så er der yogaassistancer og justeringer. For det første tilbyder jeg som lærer kun praktiske justeringer med klart samtykke, men der er også øjeblikke, hvor jeg helt undgår assists, simpelthen fordi jeg ikke vil have mine hænder til at dryppe på en andens krop.

Jeg har overvejet medicinsk behandling af min hyperhidrose, men at tage oral medicin med risiko for skadelige bivirkninger, at sprøjte botox ind i mine håndflader eller en ekstrem operation for at fjerne mine svedkirtler er simpelthen ikke det værd, hvis man får tørre hænder og fødder.

LizArch_GRP2.jpeg

Så hvad skal en person, der sveder for meget, gøre? Yogitoes Skridsikre håndklæder har altid været min redning, men jeg har altid drømt om en træning uden håndklæder. Kom ind i Manduka GRP måtten. For en seriøs sweater er denne måtte virkelig livsforandrende. Det er den eneste måtte, jeg nogensinde har ejet, hvor det ikke er noget problem, hvis jeg glemmer mit håndklæde. Så godt er grebet. Den stilfulde læderlignende overflade giver den ultimative trækkraft til mine hænder og fødder og gør det muligt for mig at holde en Warrior II solidt uden at glide ind i mellemspagaten. Bunden af måtten er også ultra grippy og bliver liggende, uanset hvilken overflade du ruller den ud på.

Som en bonus er GRPSom en bonus er måttens kerne og bundlag lavet af bæredygtigt høstet naturgummi fra træer og fremstillet på en bæredygtig fabrik i Spanien, der ikke producerer giftige emissioner, så det er godt for din praksis og planeten.

Til alle mine medsupersvedere, ud over at skifte din gamle måtte ud med den skridsikre GRPher er et par andre tips, der har hjulpet mig med at opretholde en yogapraksis uden at kaste håndklædet i ringen:

  • Invester i en yogitoes skridsikkert håndklæde eller eQua håndklæde eller eQua Håndklæde. De passer perfekt til størrelsen på de fleste måtter og giver dig den skridsikre sikkerhed, der skal til for at træne i de varmeste omgivelser.

  • Brug mørkt tøj eller noget med et mønster. Lyst tøj gør svedpletter meget mere synlige, så for mig er sort min bedste ven.

  • Undgå krydret mad og stimulanser som koffein før yoga, som kan bidrage til svedtendens.

  • Omgiv dig med kærlige, støttende mennesker, som ser digog ikke din sved.

  • Mind dig selv om, at alle i klassen er fokuseret på deres egen praksis og ikke dømmer dig for, hvor meget du sveder.

  • Tal positivt til dig selv. Mind dig selv om, at det er normalt at svede, og at det tjener et naturligt formål. Når jeg er midt i en svedfest, bekræfter jeg mentalt for mig selv, at "jeg frigiver varme effektivt".

Til sidst: Giv ikke op! Verden har brug for din svedige glans.

Fotokredit: Liz Arch

Fotokredit: Liz Arch


Deling af gode vibes + de bedste måtter, tøj og yogaudstyr siden 1997.

Deling af gode vibes + de bedste måtter, beklædning og yogaudstyr siden 1997. #inspirethepractice

Related Products