Humørboostende bevægelser af Audi Ferrin

Posted in yoga tips |
Mood Boosting Moves by Audi Ferrin
Grå himmel, regnvejrsdage og alle bladene på træerne - det er let at komme ned i gear. At læne sig op ad en bevægelsespraksis i disse måneder kan give det ekstra endorfinboost, du har brug for til at komme igennem din dag! Derfor har vi samarbejdet med en af vores yndlingsyogalærere, Audi Ferrin, om at dele hendes foretrukne humørboostende bevægelser, som hun indarbejder i sin morgenrutine. Se, hvordan du kan ændre dine negative tanker til positive, når du slutter din praksis med de bevægelser, der er anført nedenfor.
Det er en god dag at have en god dag! Mine morgener starter som regel med lyden af en lille stemme, der siger: "Mor, det er tid til at vågne!" Ideelt set prøver jeg at vågne før mine børn, men min yngste sover ikke hele natten endnu, så det betyder, at jeg snoozer min alarm kl. 6 om morgenen.

Småbørn og babyer er ekstremt uforudsigelige - hvor længe de vil sove, hvilket humør de vågner i, hvor sultne de føler sig. Hver morgen, når jeg åbner øjnene, spekulerer jeg på, hvad morgenen vil bringe. Men én ting ved jeg: Mor skal nok få lavet sin yoga.

Jeg går langsomt ned i køkkenet med mine små piger tæt efter mig. Jeg laver toast og en koffeindrik. Pigerne tager deres iPads, og vi går ned til mit yogalokale. Det er stadig mørkt, varmeapparatet blæser, og vi indtager alle vores positioner.

Jeg smider min bolster på måtten og tænder for mine lydreducerende hovedtelefoner for at starte min daglige meditation. Langsomt bevæger jeg min nakke og begynder at lægge mærke til mit åndedræt. Jeg lytter til min krop og lægger mærke til, hvordan den er dukket op på min måtte i dag. Jeg trækker vejret gennem de langsomme, subtile nakkebevægelser, mens jeg lytter til stemmen fra en guidet meditation, der hjælper mig med at "se på, hvem der ser". Da jeg åbner øjnene ti minutter senere, føler jeg mig nærværende, forankret og vågen.

Jeg tænder for min Peaceful Piano-playliste på Spotify og åbner min taknemmelighedsdagbog. Før pennen rammer siden, tænker jeg tilbage på dagen før og prøver at huske et tidspunkt, hvor jeg følte mig taknemmelig. Jeg prøver at genopleve det øjeblik og beskrive det, så godt jeg kan. Det øjeblik, hvor jeg følte, at tiden stod stille, og at der faktisk var magi i luften. Mine piger, der får deres lillebror til at grine på en gåtur i solskin i den friske efterårsluft. At høre de visne blade knase under hjulene på min barnevogn, mens fuglene kvidrer, og et fly flyver over mig. Taknemmelighed i det øjeblik for min sunde krop, der gør det muligt for mig at tage mig af mine børn. For mine børns søde stemmer, gode natur og søde personligheder. Taknemmelig for gaven i dag, hvor jeg får lov til at opleve endnu en dag i livet med disse særlige mennesker, som jeg har ansvaret for i en kort periode af mit liv.

Jeg lukker min dagbog og skifter playliste. Denne gang har musikken et beat. Musik kan virkelig gøre mig levende og få mig til at føle ting. Jeg vælger en "humør-boostende" playliste, som vil booste mine endorfiner og give mig lyst til at bevæge min krop. Og så... endelig flyder jeg.

Mine fødder samles øverst på måtten, og jeg rækker mine hænder op over hovedet, tager en stor indånding og ånder ud, mens jeg folder mig forover. Jeg kan mærke, at trykket i min lænd letter med det samme, og jeg bliver som regel i en fremadrettet fold længere end den gennemsnitlige yogi. (Det føles bare så godt!) Jeg bevæger mig gennem en håndfuld solhilsner, og så finder jeg en bevægelse i rygsøjlen, som føles god. Det afhænger meget af, hvordan jeg har sovet natten før. Min krop føles forskellig hver eneste dag. Mit stressniveau og mine følelser vil også være forskellige. Så når jeg bevæger mig, er jeg opmærksom på de spændinger eller den stagnerede energi, der kan være i min nakke, brystkasse eller hofter. Og så bevæger jeg mig derefter. Jeg har mine go-to strækøvelser, som hjælper med at booste mit humør og give mig en god start på dagen. Jeg bevæger mig og trækker vejret, indtil jeg føler mig på linje, tilfreds og i fred. At bo i en stat, hvor vi oplever alle årstider, betyder, at vi oplever efteråret. Det betyder mørke morgener og kolde dage.

Men jeg tror fuldt og fast på, at hvis du har en fast morgenrutine, fyldt med vaner og ritualer, der fylder din krop og sjæl med glæde, kan du få en god dag uanset hvad. Uanset om det regner eller skinner, har jeg en god dag.

Jeg afslutter som regel min træning med lidt håndstandsøvelser, fordi det er min besættelse for tiden, jeg er så tæt på! Efter en meget kort og som regel afbrudt savasana tager jeg mine hovedtelefoner af og stempler ind til moderskabet! Det er en fantastisk dag at have en fantastisk dag!

7 ENERGIGIVENDE YOGASTILLINGER

SIDDENDE KAT/KO [5 VEJRTRÆKNINGER]

(Siddende i heltens stilling) Før hænderne ned til knæene. Pust ud: Begynd at runde den øverste del af ryggen, mens du trækker hagen lidt ind. Prøv at sprede skulderbladene. Træk vejret ind: Lad hænderne glide op ad lårene, mens du presser hjertet gennem skuldrene. Kig op mod himlen, mens du ruller skuldrene tilbage og ned.

SIDDENDE TWIST [3 VEJRTRÆKNINGER TIL HVER SIDE]

(Siddende i heltens stilling) Indånd: Stræk armene op over hovedet. Håndfladerne samles, blikket rettes mod tommelfingrene. Prøv at løfte og forlænge rygsøjlen. Pust ud: Højre hånd går bag dig, og venstre hånd kommer på ydersiden af dit højre knæ. Gentag på den anden side.

SIDESTRÆK [3 ÅNDEDRAG TIL HVER SIDE]

(Siddende i heltens stilling) Inhalér: Stræk begge arme over hovedet. Pust ud: Højre hånd plantes ved din side, venstre arm rækker op og over. Prøv at forlænge din venstre side af kroppen. Hagen kommer lidt væk fra brystet. Gentag på den anden side.

VARIATIONER AF FORLÆNS FOLD [5 VEJRTRÆKNINGER]

Stå i Mountain Pose med fødderne i hofteafstand. Indånding: Forlæng rygsøjlen og stræk armene op over hovedet. Udånding: fold forover, lad hovedet hænge tungt, udhul maven, lad der være en let bøjning i knæene.

FRØ-RAKETTER [5 ÅNDEDRAG]

(Bred Malasana, hænderne i midten af hjertet) Indånding: ræk hænderne op, mens du står oprejst og har jordforbindelse gennem fødderne. Pust ud: Sænk tilbage til malasana.

I denne korte video gennemgår Audi sine yndlingsbevægelser til at øge humøret: 

For at lære mere fra Audi, følg hende her.


Deling af gode vibes + de bedste måtter, tøj og yogaudstyr siden 1997.

Deling af gode vibes + de bedste måtter, beklædning og yogaudstyr siden 1997. #inspirethepractice