Forbind dit "hvorfor" med din økonomi

Posted in self care |
Connect Your

Opbyg et sundt forhold til penge (så det ikke altid behøver at handle om penge). Se på dine tal, undersøg de historier og overbevisninger, du fortæller dig selv om din værdi, forpligt dig til trinvise besparelser, og kom ind i økonomisk tilpasning. For at lytte til hele interviewet med Chioma Njoku kan du lytte til den seneste podcast Home Practice med Halle: Yoga-redskaber til alle kroppe 

Halle: Hej alle sammen. I dag har jeg besøg af Chioma Njoku, som har praktiseret yoga i mange år, er yogalærer, bogholder og grundlægger af The Mindful Bookkeeper. Chioma, velkommen! Din service, The Mindful Bookkeeper, er baseret på at hjælpe servicebaserede virksomheder som yogastudier med at øge deres overskud ved at forbinde deres "hvorfor" med deres økonomi. Kan du fortælle os lidt om din rejse, og hvordan du kom til at udføre dette arbejde?

Chioma: Den meget kortfattede version har været en rejse, hvor jeg har indset, at sindet og følelserne omkring penge er lige så vigtige som færdighederne. Jeg er uddannet revisor med en kandidatgrad i regnskab og en MBA. Jeg var endda engang leder af en regnskabsafdeling og levede stadig fra løncheck til løncheck. Det, jeg ofte tænkte, var, at jeg ikke tjente nok. Det, jeg indså senere, var, at det var en betinget adfærd af de følelser, der er relateret til penge. Jeg troede, at jeg havde ramt glasloftet. Jeg følte også, at jeg ikke gjorde min del for at bidrage til samfundet. Jeg skiftede til at være yogalærer, og det var her, jeg begyndte at høre alt for meget snak om penge. "At tjene penge er ikke yoga-agtigt." "Du tænker kun på pengene." "Du burde opkræve lave gebyrer eller ingen gebyrer." Jeg glemte helt mit mål med, hvorfor jeg ville være lærer. Til sidst begyndte jeg at gøre det, jeg gør nu, nemlig at hjælpe andre med at få et sundt forhold til penge, så det ikke er altid om pengene - det handler om at gøre det, man elsker, og gøre en forskel.

Halle: Jeg sætter pris på, at du bragte tanken op om, at det at tjene penge eller leve af at undervise i yoga på en eller anden måde er en modsætning til selve yogaen. Hvordan har du overvundet det? Arbejder du med klienter, der tror det?

Chioma: Det sidste spørgsmål, ja. Når jeg arbejder med kunder, er en del af vores arbejde at overvinde det. Uden det sunde forhold til penge kan man ikke lægge et budget. Vi vil finde måder at komme af med pengene på. Vi er ikke bevidste om det og tænker: "Hmm, hvor blev pengene af?" For mit vedkommende var jeg nødt til at møde mig selv, hvor jeg var. Jeg er revisor, så selvfølgelig læste jeg bøger, der handlede om færdigheder. Min game-changer var en bog, der hed Overskud førstsom satte et system og en struktur på plads. Denne bog viste mig, hvordan jeg kunne organisere min økonomi. Det, der fik mig til at se lyset, var, at jeg i de tretten år, jeg arbejdede i en virksomhed, aldrig havde været opmærksom på, hvor kreativ man kan være med at organisere sin økonomi. Det krævede, at jeg stort set blev frataget alt for endelig at se, at jeg kunne skræddersy min økonomi til mig selv. Denne bog viste mig, at jeg kunne flytte en procentdel af pengene fra min konto til min opsparing, før jeg betalte mine regninger. Jeg startede med kun at flytte 1%. Jeg fik løn, flyttede 1% over på min opsparingskonto, og det var processen. Derfra begyndte jeg at møde mine følelser som: "Hvordan er jeg havnet her? Hvorfor er jeg her? Hvorfor er andre mennesker her?"

Halle: Det lyder, som om bevidsthed og gradvis opsparing er gode første skridt. Hvilke andre skridt er nødvendige for at ændre dit forhold til penge?

Chioma: Det er virkelig vigtigt at blive opmærksom på sine omgivelser, hvilket inkluderer, hvad man ser i nyhederne eller på tv, hvad man ser på Instagram, hvad man læser, hvilke venner man har, hvad de taler om, og hvordan de siger det. Hvis du begynder at lægge mærke til det pengesprog, som vi hører hele tiden... som, jeg ser Real Housewives of whatever, ingen skam i at sige det [griner] og det giver så gode lektioner om, hvad ikke at gøre! Der er episoder, hvor de gør grin med den praktiske "husmor", fordi hun holder en pizzafest for sit barn. De sagde: "Hvorfor tog du ikke ponyer med eller lukkede gaderne?" Det viste mig, at tv programmerer os til at have forventninger til, hvordan vi skal håndtere vores økonomi. Det er ét eksempel - bliv bevidst om de historier, du får fortalt om penge. Jeg kan godt lide at skrive dagbog, det er endnu et skridt. Spørg dig selv: "Hvilke overbevisninger har du om penge?" Og vær meget ærlig. Når du sætter pennen til papiret, begynder tankerne bare at flyde, og derfor vil du læse, hvad du virkelig tror på og genkende din underbevidste programmering. Alt, hvad du er bevidst om, kan du ændre. Bliv bevidst om dine tanker, og bliv bevidst om dine omgivelser - start med de to ting.

Halle: Får du indvendinger fra klienter, der siger: "Det, jeg ved om penge, er, at jeg ikke engang har nok af dem til virkelig at gøre en forskel." Hvad er det første skridt, når det kan føles meget udfordrende at tjene til livets ophold? Er det første skridt bare at sige: "Jeg kan tjene penge"? Tror du, at tankegangen gør så stor en forskel?

Chioma: Det gør det. Når du først siger: "Jeg kan tjene penge," vil du sandsynligvis ikke tro på det. Men det første skridt er viljen til at træde ind i et nyt resultat. Og så er det andet skridt: "Ser du på dine tal?" Svaret er ofte: "Nej, jeg er bange." Det handler i virkeligheden om at bevise over for sig selv, hvor pengene flyder hen. Du har kontrol over, hvordan dine penge strømmer ind og ud. Vi lader mennesker, ting og omstændigheder få os til at tro, at vi ikke har kontrol, men det har vi. Bliv bevidst om de overbevisninger, der tilskynder dine handlinger. Det er arbejde, men det er ikke så svært at ændre.

Halle: Hvad er nogle konkrete, tilgængelige måder for en yogalærer eller yogavirksomhed at tage ejerskab over deres økonomi på?

Chioma: Vi nævnte trinvis opsparing, som at gemme 1% af hver lønseddel, arbejdsløshedsunderstøttelse eller indkomst fra din virksomhed, før du betaler regninger. De 1% er skræmmende for nogle mennesker. Hvis du ikke tror på, at du har penge at spare op, vil du ikke tage det næste skridt, uanset hvad jeg siger. Men du kommer ikke til at savne tre dollars eller tyve dollars om måneden. Så kig på dine bankkonti. Få kontakt med dine penge igen. Når vi lægger budget, er det sådan, at når vi kun fokuserer på kaffe og middage, taler vi ikke om de andre ting, der virkelig dræner dine penge. Vi ignorerer de forsinkede gebyrer eller de forsinkede betalinger. Vi ignorerer de 60 andre streamingenheder, som vi betaler for lige nu under COVID. Vi ignorerer de studerende eller kunder, der ikke har betalt os, eller som har betalt, men hvor der var en teknisk fejl, og pengene ikke blev overført. I stedet for kun at fokusere på at skære ned på kaffen og middagene, så gå et skridt videre - se, hvor dine penge rent faktisk går hen. Udvikl en forventning til dine penge. Jeg ved ikke, hvorfor det er en ting for en yogalærer at have denne "broke" ret til passage. Vi er nødt til at være faste og sikre på, hvad vi ønsker, og hvad vores behov er. Der er så mange fordomme derude om at være grådig og materialistisk, og det er vi nødt til at give slip på. Taknemmelighed er meget ekspansiv, og det giver dig flere muligheder.

Halle: Mange i yoga- og wellnessbranchen åbner yogastudier, fordi de elsker yoga og gerne vil hjælpe folk - men de har måske ikke så meget forretningserfaring. Hvad er nogle af de almindelige faldgruber, du ser, når du begynder at arbejde med erhvervskunder?

Chioma: Jeg ser en masse gratis og rabatter. Gratis og rabatter er ikke en dårlig ting, når de bruges rigtigt, men det, der sker, er, at studioejere og yogalærere projicerer en knaphedstankegang over på deres elever. Mine forretningskunder har indrømmet, at de har oplært deres medlemmer til kun at købe holdpakker omkring Black Friday og til altid at lede efter den der rabat. Kunder har tilstået, at de ikke troede, at deres arbejde var værdifuldt, og at de troede, at den eneste måde at få folk ind ad døren på var at give rabat eller gøre det gratis. 

Halle: Kan du guide os gennem processen med at forbinde dit "hvorfor" med din økonomi?

Chioma: Jeg spørger simpelthen: "Hvorfor er du i gang?" Ofte får jeg ikke et klart svar. Hvilket er okay - det er et godt sted at starte, og det er ærligt. På det tidspunkt har jeg kigget godt på deres tal, og jeg siger til dem: "Jeg kan se, at du ikke ved det, fordi der ikke er nogen sammenhæng i dine udgifter." Og så stiller jeg dem et par spørgsmål: "Ved du, hvorfor du bruger penge på for eksempel Mail Chimp (e-mailplatformen)?" Og de ved det ikke, eller de har hørt, at det er det, de skal bruge. Jeg spørger: "Ved du, hvorfor du bruger Mind Body?" Og de siger: "Det ved jeg ikke, alle andre bruger det." Penge skal cirkulere. Pengene skal ud at tjene, og vi er nødt til at omformulere, hvad hver udgift går til. Denne øvelse hjælper kunderne med at komme ind til deres hvorfor. Hovedspørgsmålet er: "Hvorfor kommer dine elever til dig?" Og hvis de ikke ved det, siger jeg: "Spørg! Det er et godt sted at starte." Når du ser på dine tal, så sørg for, at alt, både penge og udgifter, understøtter, hvorfor du tjener. Og når vi begynder at komme til det punkt, er det, at magien virkelig sker.  

Halle: Hvilke ressourcer kan du anbefale til dem, der ønsker at opbygge deres færdigheder inden for pengestyring?

Chioma: Et par færdighedsbaserede bøger, som jeg gerne vil anbefale, er Overskud først af Mike Michalowicz, Dave Ramsey's Komplet guide til penge, Ramit Sethis I Will Teach You to Be Rich, og jeg er nødt til at nævne vores tidligere præsidentkandidat Elizabeth Warren - hun og hendes datter skrev Alt hvad du er værd: The Ultimate Lifetime Money Plan. Endnu en opfordring til australierne, jeg kan varmt anbefale Scott Papes Den barfodede investor.

For mere information om Chiomas arbejde, følg @mindfullychioma eller tjek hendes tjenester ud på Den opmærksomme bogholder

Chioma Njoku

Bidraget af: Halle Miroglotta


Deling af gode vibes + de bedste måtter, tøj og yogaudstyr siden 1997.

Deling af gode vibes + de bedste måtter, beklædning og yogaudstyr siden 1997. #inspirethepractice