At leve i høj kvalitet: En guide til kreativitet, klarhed og mindfulness

Posted in home practice |
High Grade Living: A Guide to Creativity, Clarity and Mindfulness

I forbindelse med lanceringen af hendes nye bog At leve i høj kvalitethavde vi den fantastiske mulighed at sidde sammen med Jacqui Lewis, meditationslærer og medstifter af Det brede sted, en global skole for kreativitet, klarhed og bevidsthed. Anvendelse af ældgammel viden til moderne liv, Liv af høj kvalitet udgivet af Thames & Hudson er en håndbog i at skifte fra stresset, ængstelig og overvældet til kreativ, jordbunden og glad på alle områder af dit liv. Jacqui Lewis demonstrerer, hvordan et stærkt fundament af meditation kan gavne alle områder af dit liv, fra hjemmet til relationer, kreativitet og lykke. Den perfekte læsning, hvis du ønsker at skifte gear i år. 

Hvad er din baggrund, og hvordan endte du med at finde dig selv på vejen mod wellness og mindfulness?

Min baggrund har altid været i de kreative brancher. Jeg er uddannet indretningsarkitekt og grafisk designer og arbejdede derefter i disse brancher og tilføjede fotografi og møbeldesign til blandingen. Jeg begyndte at kuratere og designe udstillinger og kastede mig over PR og marketing, samtidig med at jeg designede for kunder, herunder restauranter og barer, mode- og møbelkunder, og tilbød en helhedsorienteret tilgang til at skabe og kommunikere for dem. I denne periode var jeg medejer af en restaurant og café og et kreativt kommunikationsbureau. Efter et solidt årti med dette var ikke kun jeg ret udbrændt, men det var alle dem, jeg arbejdede for, også. Forskellen i vores håndteringsmekanismer og modstandskraft var, at jeg havde mediteret, siden jeg var 18 år, og konstant blev spurgt, hvordan jeg klarede alt det, jeg havde at se til. Vi lancerede Det brede sted som et svar på det, et sted at komme og lære, hvordan man ikke bare klarer sig i verden, men trives. En skole uden dogmer eller alt for mærkelige spirituelle ting, hvor man kan lære at meditere, lære filosofi og værktøjer til at leve bedre i vores meget engagerede moderne verden. 

Du er medstifter sammen med din partner Arran Russell af The Broad Placeen global skole, der fokuserer på at bringe klarhed, bevidsthed og kreativitet ind i folks liv. Kan du fortælle os om det?

Vi er en global skole, der deler gammel viden og moderne neurovidenskab, værktøjer og erfaringer til at leve på et højere niveau. Vores undervisning er baseret på ældgamle sandheder og praktisk erfaring. Vi er resultatbaserede og fokuserer på at forbedre livskvaliteten for vores elever, lærere og samfund. Der er så mange muligheder for at blive bedre til at gøre i livet, at vi i stedet fokuserer på elementerne i at være, da den, vi er som menneske, informerer al handling. Vi skaber uddannelse for mennesker, så de kan forstå og styrke sig selv i deres daglige liv og leve med mere klarhed, kreativitet og bevidsthed. Vi underviser i integreret meditation som en del af vores vigtigste tilbud, en mantrabaseret meditationsteknik på 20 minutter to gange dagligt. Vi afholder fordybende retreats, virksomhedsprogrammer på arbejdspladsen, mentorprogrammer og udgiver bøger, onlineprogrammer og skaber produkter til et liv på et højere niveau. 

Levende Manduka af høj kvalitet

 Kan alle deltage i jeres program og blive en del af det globale fællesskab, I har opbygget?

Absolut, det kan de. Vi underviser folk fra alle samfundslag, forskellige demografier og aldre fra hele verden, takket være internettet! Vi arbejder med højtprofilerede CEO'er, der kæmper med stress over at være på toppen, med hjemmegående forældre, der gerne vil være roligere og gladere hver dag, med teenagere, der kæmper med eksamener og socialt pres, og helt op til pensionister, der har mistet lidt af deres mening med livet. Den undervisning, vi tilbyder, er omfattende, berigende og nyttig for alle. 

Hvad fik dig til at gå i gang med dette projekt, og hvordan har du set din undervisning berige andres liv?

Med de rigtige værktøjer, selvforståelse og støttenetværk tror jeg på, at alle kan få adgang til en bedre version af sig selv og berige deres liv. The Broad Place var en platform til at bevise netop det. Meget taknemmeligt har vi set det utallige gange, at folk har ændret sig selv og deres liv til det bedre gennem denne undervisning. Især gennem vores onlineprogrammer, hvor folk deltager fra hele verden og giver den mest utrolige feedback. 

Du har lige udgivet din tredje bog - en guide til at finde dit højere selv. Hvordan opstod ideen om High Grade Living, og hvad betyder begrebet for dig?

High Grade betyder det bedst mulige. High Grade-papir er for eksempel det mest raffinerede, det smukkeste af alle papirer, som er blevet overvejet, redigeret og produceret med omhu. High Grade Living handler om at tilpasse sig vores højere selv og leve et liv med mening og formål. Meget af tiden betyder det at give slip på det, der ikke fungerer, så vi får plads til at invitere mere af det, der fungerer! Ligesom et papir af høj kvalitet er processen lige så vigtig som slutresultatet. Meget af tiden i det moderne samfund flyver vi alle med stor hastighed for at sætte kryds i en boks. High Grade Living handler om at sætte farten ned, sætte pris på alt og nyde livet. 

High Grade Living Bog

Meditationens kraft er det centrale tema i bogen og i din undervisning. Hvad kan folk forvente at lære af bogen?

Jeg håber, at folk efter at have læst bogen forstår meditation på et meget dybere plan, hvad det kan tilbyde dem, og hvad de måske leder efter. Det kan bestemt være forvirrende, og jeg skrev det kapitel, så folk ville få mere viden og en guide til, hvordan de vælger det, der er rigtigt for dem.

Der findes bogstaveligt talt hundredvis af meditationsteknikker. Din praksis og undervisning er baseret på vedisk meditation - hvordan adskiller det sig fra andre former for meditation? Og hvordan har du tilpasset det til din egen tilgang?

Ja, det er rigtigt, Integreret Meditation er fra samme linje som Vedisk og Transcendental Meditation, men med en mere moderne tilgang. Vi mener, at meditation kan praktiseres som en teknik til at forbedre dit liv, og du behøver ikke en guru eller at være vegetar for at praktisere. I sidste ende vil Integreret Meditation hjælpe dig med at finde din indre vej og forbinde dig med din intuition, så du kan træffe kloge, veluddannede beslutninger om, hvordan du skal leve dit liv, uden at du behøver at være underlagt en bestemt doktrin. Det er også meget forskelligt fra det meste meditation, vi ser i Vesten, da det altid har været skabt til mennesker, der lever i verden og ikke i klostre eller huler. Med IM kan du sidde hvor som helst, du behøver ikke et stille rum, du har rygstøtte og er meget komfortabel og behøver ikke at være så stille som sten! Mantraet hjælper sindet med at dykke indad, og kroppen med at slippe stress, spændinger og træthed, så man føler sig meget forfrisket bagefter, klarere og gladere.

Hvordan vil du opfordre en nybegynder til at prøve meditation?

Integreret Meditation er et kursus, der underviser i en livslang praksis, og det er for folk, der seriøst ønsker at indarbejde meditation i deres liv. Vi oplever, at de fleste af vores elever har prøvet mange forskellige typer, og det er den her, der holder. Så hvis du er engageret, er dette den perfekte teknik. Men hvis du bare vil prøve dig frem, vil jeg anbefale dig at prøve en guidet meditation, som er MEGET anderledes end transcendens, men et godt sted at starte. Du kan finde så mange online og gennem apps som Headspace og Calm. De er ikke nødvendigvis en langsigtet praksis, men et godt sted at starte.

High Grade Living Det brede sted

 

Har du nogle anbefalinger til dem, der allerede praktiserer selvomsorg og dyrker yoga og/eller meditation dagligt, som kan hjælpe dem på deres rejse?

Jeg har praktiseret i 22 år, og disciplin er den vigtigste del af enhver yoga- eller meditationspraksis. Faktisk at udføre sin praksis, især når man ikke føler det! Selv efter 22 år er der dage, hvor jeg bogstaveligt talt må slæbe mig selv op på måtten eller ned i stolen for at meditere! Disciplinen i en regelmæssig praksis er der, hvor ægte transformation sker, det har en akkumulerende indvirkning på dit liv. At vente, til et traume rammer, eller livet falder fra hinanden, er reaktivt. Det er vigtigt at få en stabil praksis, så du kan modstå enhver storm, livet kaster mod dig! 

De sidste 12 måneder har været hårde for alle, hvis du kunne give bare ét redskab til at hjælpe folk med at finde jordforbindelse og fokusere på deres liv fremover, hvad skulle det så være?

Livet har været vanvittigt, har det ikke! Personligt har vi flyttet land midt i en pandemi, mistet vores to hunde, haft nogle sundhedskriser og meget mere, og det eneste værktøj, jeg vil sige ud over alle andre, er dette - begræns din skærmtid. Domscrolling, konstant at være på sociale medier og tjekke e-mails og nyheder - er en enorm belastning for vores psyke. Det skaber frygt, panik og vrede. Så hvis du kan gøre én eneste ting (ud over at meditere selvfølgelig), så er det at reducere al teknologi dramatisk og have mindst én teknologifri dag om ugen. Jeg ved, hvor svært det er i en lockdown, tro mig, vi har været i lockdown et par gange og har også haft to ugers hotelkarantæne, hvor vi ikke forlod fire vægge uden frisk luft i 14 dage! Overbelastningen med teknologi og nyheder kan virkelig knuse din sjæl, så vær disciplineret.

High Grade Living Manduka

Fortæl os mere om dig selv. Hvad laver du til daglig?

Jeg sætter stor pris på min morgenpraksis, så hver morgen strækker jeg ud, sidder til en zen-te-ceremoni, mediterer og læser. Jeg prøver at undgå al teknologi i dette tidsrum. Det skaber et vakuum, hvor mine tanker og min sjæl kan forbinde sig, og det er det ultimative fundament for, at jeg kan være fuldt til stede i løbet af dagen. Derefter er mine dage fulde af at skrive, undervise studerende over hele verden, være mentor, holde workshops og også tage mig af min datter og mand og vores redningshund. Jeg er så heldig, at jeg som regel svømmer i havet mindst én gang om dagen, tilbringer meget tid i naturen, og de fleste dage går jeg også til yoga eller kung fu. Jeg elsker at lave mad, så markederne og tilberedningen af skøn mad derhjemme er altid i fokus. Jeg vågner også meget tidligt, som regel kl. 5.30, så jeg går også meget tidligt i seng! 

Skal du bevidst tvinge dig selv til at sætte farten ned, eller er det en del af din hverdagsetik?

Jeg skal bevidst få mig selv til at sætte farten ned. Jeg er af natur meget hyperaktiv og har ADHD, og jeg er utroligt entusiastisk og forelsket i det, jeg laver, så min normale hastighed er som en tyr ved en port! Jeg holder forbindelsen til min vejrtrækning for bedre at kunne holde tempoet og være til stede, og jeg praktiserer mindfulness ved at være meget til stede i hver opgave, mens jeg udfører den. I zen siger man, at når man hugger brænde, så hugger man brænde, og når man koger vand, så koger man vand - det betyder, at uanset hvad du gør, så gør det helt og holdent. Så jeg retter min opmærksomhed mod én ting ad gangen, så godt jeg kan, hvilket er enormt nyttigt og berigende.

High Grade Living The Broad Place

Med så mange forskellige projekter, der spænder over mange tidszoner, hvordan skaber/bevarer I så tid til jer selv og jeres kære?

Jeg er nødt til at være utrolig opmærksom for at være ærlig! Jeg lod det glide meget i 2020, så mange af vores studerende kæmpede så meget fra alle hjørner af verden, og jeg blev alt for tilgængelig og derfor overvældet. Jeg holder mig til en ret stram tidsplan med mit arbejde, og når jeg er sammen med min familie, er jeg helt sammen med dem. Min morgenrutine hjælper mig også med at finde tid til mig selv, og den hjælper mig med at være nærværende, mere medfølende og kreativ i løbet af dagen.

Du er sammen med mennesker dag ud og dag ind, hvordan sikrer du dig, at du forbliver centreret, og at dine elevers energi ikke overtager din?

Jeg mediterer religiøst! Jeg springer næsten aldrig en meditation over nu om dage, fordi kravene i mit arbejde er så store. Der er nu så mange mekanismer, apps og medier til at være i kontakt med folk, og det kan til tider virke overvældende. Jeg har også en helt fantastisk assistent, som hjælper mig med meget af korrespondancen med vores studerende. Det har gjort en enorm forskel, og jeg er forfrisket og nærværende, når jeg er i kontakt med eleverne, fordi hun hjælper med alt det daglige. Jeg investerer også meget tid i min egenomsorg, er i naturen og har mine egne øvelser og ritualer. Jeg arbejder også med en fantastisk terapeut for at holde mig selv i skak, hvilket jeg mener er vigtigt for enhver lærer/mentor. 

Har du nogle afsluttende visdomsord, du kan dele med vores yogiske fællesskab?

Dit liv på højeste niveau ligger inden i dig, det er ikke uden for dig. Du behøver ikke at tilegne dig det, du skal bare give slip på alle de ting, der blokerer dig og holder dig tilbage fra det. Du er en unik repræsentation af universet, der udtrykker sig selv, og der er brug for dit autentiske selv af høj kvalitet i verden lige nu. Så vær modig og indret dig efter det, og dit liv vil flyde endnu mere yndefuldt.

At leve i høj kvalitet af Jacqui Lewis og Arran Russell udgivet af Thames & Hudson kan købes her.

Gå over til @MandukaEurope og få chancen for, at du og din ven kan vinde et eksemplar af High Grade Living og en PRO-måtte efter eget valg. 

High Grade Living det brede sted

Fotokreditering: ©Jacqui Lewis og Arran Russell fra Det brede sted


Deling af gode vibes + de bedste måtter, tøj og yogaudstyr siden 1997.

Deling af gode vibes + de bedste måtter, beklædning og yogaudstyr siden 1997. #inspirethepractice