Verbind je "Waarom" met je financiën

Posted in self care |
Connect Your

Bouw aan een gezonde relatie met geld (zodat het niet altijd over geld hoeft te gaan). Kijk naar je cijfers, onderzoek de verhalen en overtuigingen die je jezelf vertelt over je waarde, leg je toe op incrementele besparingen en kom in financiële afstemming. Om het volledige interview met Chioma Njoku te beluisteren, stem af op de nieuwste podcastThuis oefenen met Halle: Yogahulpmiddelen voor elk lichaam 

Halle: Hallo allemaal. Ik word vandaag bijgestaan door Chioma Njoku, yogabeoefenaar, yogalerares, accountant en oprichtster van The Mindful Bookkeeper. Chioma, welkom! Jouw dienst, The Mindful Bookkeeper, is geworteld in het helpen van dienstverlenende bedrijven zoals yogastudio's om hun winst te vergroten door hun "waarom" te verbinden met hun financiën. Kun je ons iets vertellen over jouw reis en hoe je dit werk bent gaan doen?

Chioma: De meest beknopte versie is de reis waarin ik me realiseerde dat de geest en de emoties rondom geld net zo belangrijk zijn als de vaardigheden. Ik ben opgeleid als accountant met een master in boekhouden en een MBA. Ik heb zelfs ooit een boekhoudafdeling geleid en leefde nog steeds van salaris naar salaris. Ik dacht vaak dat ik niet genoeg verdiende. Wat ik me later realiseerde was dat dit geconditioneerd gedrag was van de emoties die met geld te maken hebben. Ik dacht dat ik het glazen plafond had bereikt. Ik had ook het gevoel dat ik mijn steentje niet bijdroeg aan de maatschappij. Ik ging yogadocente worden en toen begon ik veel te veel geldpraat te horen. "Geld verdienen is niet yoga-achtig." "Het gaat je alleen maar om het geld." "Je zou lage of geen vergoedingen moeten vragen." Ik vergat helemaal mijn doel waarom ik docent wilde worden. Uiteindelijk begon ik te doen wat ik nu doe, namelijk anderen helpen om een gezonde relatie met geld te hebben, zodat het niet langer een kwestie van geld is. altijd om het geld, maar om te doen waar je van houdt en een verschil te maken.

Halle: Ik waardeer het dat je het idee naar voren bracht dat geld verdienen, of je brood verdienen met yogales, op de een of andere manier tegengesteld is aan yoga zelf. Hoe heb je dat overwonnen? Werk je met klanten die dat geloven?

Chioma: De laatste vraag, ja. Als ik met klanten werk, is een deel van het werk om dat te overwinnen. Zonder die gezonde relatie met geld, budgetteer je niet. We vinden manieren om van dat geld af te komen. We zijn ons er niet van bewust en hebben zoiets van "Hmm, waar is het geld gebleven?". Wat mijzelf betreft, ik moest mezelf ontmoeten waar ik was. Ik ben een boekhouder, dus natuurlijk ging ik naar op vaardigheden gebaseerde boeken. Mijn game-changer was een boek genaamd Winst eerstdat een systeem en een structuur aanbracht. Dit boek liet me zien hoe ik mijn financiën kon organiseren. Mijn lichtpuntje was dat ik in de dertien jaar dat ik in het bedrijfsleven werkte, nooit aandacht had besteed aan hoe creatief je kunt zijn met het organiseren van je financiën. Het kostte me bijna alles om eindelijk te zien dat ik mijn financiën op mezelf kon afstemmen. Dit boek liet me zien dat ik eerst een percentage van mijn geld van mijn rekening naar mijn spaarrekening kon overboeken voordat ik mijn rekeningen betaalde. Ik begon met het verplaatsen van slechts 1%. Ik kreeg betaald, zette 1% over naar mijn spaarrekening en dat was het proces. Vanaf dat moment begon ik emoties tegen te komen als: "Hoe ben ik hier terechtgekomen? Waarom ben ik hier? Waarom zijn andere mensen hier?"

Halle: Het klinkt alsof bewustzijn en incrementeel sparen geweldige eerste stappen zijn. Welke andere stappen zijn nodig om je relatie met geld te veranderen?

Chioma: Het is echt belangrijk om je bewust te worden van je omgeving, waaronder wat je consumeert op het nieuws of een tv-programma, wat je ziet op Instagram, wat je leest, de vrienden die je hebt, waar ze over praten en hoe ze het zeggen. Als je begint te letten op de geldtaal die we de hele tijd horen... zoals, ik kijk naar Real Housewives of wat dan ook, geen schande om dat te zeggen. [Lacht] en het biedt zulke geweldige lessen over wat niet om te doen! Er zijn afleveringen waarin ze de draak steken met de praktische "huisvrouw", omdat ze hun kind een pizzafeestje geven. Ze zeiden: "Waarom heb je geen pony's meegenomen of straten afgesloten?" Dat liet me zien dat tv ons programmeert om verwachtingen te hebben over hoe we met onze financiën moeten omgaan. Dat is één voorbeeld - word je bewust van de verhalen die je over geld worden verteld. Ik dagboek graag, dat is nog een stap. Vraag jezelf af: "Welke overtuigingen heb je over geld?" En wees heel eerlijk. Als je de pen op papier zet, beginnen de gedachten gewoon te stromen en daardoor lees je wat je echt gelooft en herken je je onbewuste programmering. Waar je je bewust van bent, kun je veranderen. Word je bewust van je gedachten en word je bewust van je omgeving - begin met die twee dingen.

Halle: Krijg je bezwaren van cliënten die zoiets hebben van: "Wat ik weet over geld is dat ik er niet eens genoeg van heb om echt een verschil te maken." Wat is de eerste stap als het heel uitdagend voelt om geld te verdienen? Is de eerste stap gewoon zeggen: "Ik kan geld verdienen"? Denk je dat mindset zoveel verschil maakt?

Chioma: Inderdaad. Als je voor het eerst zegt: "Ik kan geld verdienen", zul je het waarschijnlijk niet geloven. Maar de eerste stap is de bereidheid om in een nieuw resultaat te stappen. En de tweede stap is: "Kijk je naar je cijfers?" Het antwoord is vaak: "Nee, ik ben bang." Het gaat er echt om dat je jezelf bewijst waar het geld naartoe stroomt. Jij hebt de controle over hoe je geld binnenstroomt en uitstroomt. We staan mensen, dingen en omstandigheden toe om ons te laten geloven dat we geen controle hebben, maar dat hebben we wel. Word je bewust van de overtuigingen die jouw acties stimuleren. Het is werk, maar het is niet zo moeilijk om te veranderen.

Halle: Wat zijn enkele concrete, toegankelijke manieren voor een yogadocent of yogabedrijf om eigenaar te worden van hun financiën?

Chioma: We noemden incrementele besparingen, zoals 1% sparen van elk loonstrookje, werkloosheidscheque of inkomen uit je bedrijf voordat je rekeningen betaalt. Die 1% is voor sommige mensen ontmoedigend. Als je niet gelooft dat je geld hebt om te sparen, wat ik ook zeg, zul je die volgende stap niet zetten. Maar je gaat geen drie of twintig dollar per maand missen. Kijk dan naar je bankrekeningen. Maak opnieuw contact met je geld. Bij budgetteren is het zo dat als we ons alleen richten op koffie en diners, we het niet hebben over de andere dingen die echt geld lekken. We negeren de late kosten of de late betalingen. We negeren de 60 andere streamingapparaten waarvoor we nu tijdens COVID betalen. We negeren de studenten of klanten die ons niet betaald hebben, of wel betaald hebben maar er was een technische storing en het geld is niet overgemaakt. In plaats van je te concentreren op het schrappen van de koffie en de diners, moet je een stap verder gaan en kijken waar je geld eigenlijk naartoe gaat. Ontwikkel een verwachting voor je geld. Ik weet niet waarom het een ding is voor een yogaleraar om dit "blut" recht-van-passage te hebben. We moeten standvastig zijn en vertrouwen hebben in wat we willen en in onze behoeften. Er is zoveel oordeel over hebzucht en materialisme en dat moeten we loslaten. Dankbaarheid is heel expansief en geeft je meer mogelijkheden.

Halle: Veel mensen in de yoga- en wellnessbranche openen yogastudio's omdat ze van yoga houden en mensen willen helpen, maar ze hebben misschien niet veel zakelijke ervaring. Wat zijn enkele veelvoorkomende valkuilen die je ziet als je begint te werken met zakelijke klanten?

Chioma: Ik zie veel gratis en kortingen. Gratis en kortingen zijn niet slecht als ze op de juiste manier worden gebruikt, maar wat er gebeurt is dat studio-eigenaren en yogadocenten een mentaliteit van schaarste projecteren op hun studenten. Mijn zakelijke klanten hebben toegegeven dat ze hun gemeenschap hebben getraind om alleen rond Black Friday lespakketten te kopen en altijd op zoek te gaan naar die korting. Klanten hebben bekend dat ze niet geloofden dat hun werk waardevol was en dat ze dachten dat de enige manier om mensen binnen te krijgen was door korting te geven of het gratis te maken.

Halle: Kun je ons vertellen hoe je je "waarom" verbindt met je financiën?

Chioma: Ik vraag gewoon: "Waarom doe je zaken?" Vaak krijg ik geen duidelijk antwoord. Dat is niet erg, het is een goed begin en het is eerlijk. Op dat moment heb ik hun cijfers goed bekeken en zeg ik: "Ik kan zien dat je het niet weet, want er zit geen consistentie in je uitgaven". En dan stel ik ze een paar vragen: "Weet je waarom je geld uitgeeft aan bijvoorbeeld Mail Chimp (het e-mailplatform)?" En ze weten het niet, of ze hebben gehoord dat ze dit moeten gebruiken. Ik vraag: "Weet je waarom je Mind Body gebruikt?" En dan zeggen ze: "Ik weet het niet, iedereen gebruikt het." Geld moet circuleren. Het geld gaat naar buiten om te dienen en we moeten herdefiniëren waar elke uitgave voor dient. Deze oefening helpt klanten om in hun waarom te komen. De belangrijkste vraag is: "Waarom komen je studenten naar jou?" En als ze het niet weten, zeg ik: "Vraag het! Dat is een goede plek om te beginnen." Als je naar je cijfers kijkt, zorg er dan voor dat alles, zowel qua geld als qua uitgaven, ondersteunt waarom je dient. En wanneer we dat punt bereiken, gebeurt de magie pas echt.

Halle: Welke bronnen kun je aanbevelen voor mensen die hun vaardigheden op het gebied van geldbeheer willen uitbreiden?

Chioma: Een paar op vaardigheden gebaseerde boeken die ik zou willen aanraden zijn Profit First van Mike Michalowicz, Dave Ramsey's Complete Guide to Money, Ramit Sethi's I Will Teach You to Be Rich, en ik moet onze voormalige presidentskandidaat Elizabeth Warren noemen - zij en haar dochter schreven All Your Worth: The Ultimate Lifetime Money Plan. Nog een applaus voor de Aussies: ik kan Scott Pape's The Barefoot Investor van harte aanbevelen.

Volg voor meer informatie over Chioma's werk@mindfullychioma of bekijk haar diensten opDe Mindful Boekhouder

Chioma Njoku

Geplaatst door:Halle Miroglotta


Sharing good vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997.

Het delen van goede vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997. #inspirethepractice