Stemmingsverhogende bewegingen door Audi Ferrin

Posted in yoga tips |
Mood Boosting Moves by Audi Ferrin
Grijze luchten, regenachtige dagen en alle bladeren van de bomen, het is gemakkelijk om in een dip te raken. In deze maanden kan een bewegingsoefening zorgen voor die extra endorfine boost die je nodig hebt om de dag door te komen! Daarom hebben we samengewerkt met een van onze favoriete yogadocenten, Audi Ferrin, om haar favoriete stemmingsverhogende bewegingen te delen die ze in haar ochtendroutine opneemt. Kijk hoe je je negatieve gedachten kunt veranderen in positieve tegen de tijd dat je je practice afsluit met de onderstaande bewegingen.
Het is een geweldige dag om een geweldige dag te hebben! Mijn ochtenden beginnen meestal met het geluid van een stemmetje op centimeters van mijn gezicht dat zegt: "Mam, het is ochtend!". Idealiter probeer ik eerder wakker te worden dan mijn kinderen, maar mijn jongste slaapt nog niet de hele nacht door, dus dat betekent dat ik mijn wekker van 6 uur 's ochtends laat sluimeren.

Peuters en baby's zijn erg onvoorspelbaar - hoe lang ze uitslapen, in welke stemming ze wakker worden, hoe hongerig ze zijn. Elke ochtend als ik mijn ogen open doe, vraag ik me af wat de ochtend zal brengen. Maar één ding weet ik wel: mama krijgt haar yoga binnen.

Ik loop langzaam naar de keuken met mijn kleine meisjes vlak achter me. Ik maak toast en een cafeïnedrankje. De meisjes pakken hun iPad en we gaan naar mijn yogaruimte. Het is nog donker, de kachel staat te loeien en we nemen allemaal onze posities aan.

Ik gooi mijn bolster op mijn mat en zet mijn geluidsonderdrukkende koptelefoon op om te beginnen met mijn dagelijkse meditatie. Langzaam beweeg ik mijn nek en begin aandacht te besteden aan mijn ademhaling. Ik stem me af op mijn lichaam en merk op hoe het vandaag op mijn mat lag. Ik adem door de langzame, subtiele nekbewegingen terwijl ik luister naar de stem van een geleide meditatie die me helpt om "te kijken naar wie er kijkt". Als ik tien minuten later mijn ogen open, voel ik me aanwezig, geaard en wakker.

Ik zet mijn afspeellijst Peaceful Piano op Spotify aan en open mijn dankbaarheidsdagboek. Voordat de pen de pagina raakt, denk ik terug aan de dag ervoor en probeer ik me een moment te herinneren waarop ik me dankbaar voelde. Ik probeer dat moment opnieuw te beleven en het zo goed mogelijk te beschrijven. Dat moment waarop ik het gevoel had dat de tijd stilstond en er magie in de lucht hing. Mijn meisjes die hun broertje aan het lachen maakten tijdens een wandeling in de zon in de frisse herfstlucht. Het horen knisperen van dode bladeren onder de wielen van mijn kinderwagen met tsjilpende vogels en een vliegtuig boven me. Dankbaarheid op dat moment voor mijn gezonde lichaam waardoor ik voor mijn kinderen kan zorgen. Voor de schattige stemmetjes, het goede karakter en de lieve persoonlijkheden van mijn kinderen. Dankbaar voor het geschenk van vandaag, dat ik nog een dag van het leven mag ervaren met deze speciale mensen die voor een korte tijd van mijn leven mijn rentmeesterschap hebben.

Ik sluit mijn dagboek en verander de afspeellijst. Deze keer heeft de muziek een beat. Muziek kan me echt tot leven laten komen en dingen laten voelen. Ik kies een "mood-boosting" afspeellijst die mijn endorfine een boost geeft en me enthousiast maakt om mijn lichaam te bewegen. En dan... stroom ik eindelijk.

Mijn voeten komen samen aan de bovenkant van mijn mat en ik steek mijn handen boven mijn hoofd uit, haal diep adem en adem uit terwijl ik naar voren vouw. Ik voel de druk in mijn onderrug onmiddellijk afnemen, ik blijf meestal langer in een voorwaartse plooi dan de gemiddelde yogi. (Het voelt gewoon zo goed!) Ik doe een handvol zonnegroeten en dan zoek ik elke beweging van de ruggengraat die goed voelt. Dit hangt sterk af van hoe ik de nacht ervoor heb geslapen. Mijn lichaam voelt elke dag anders aan. Mijn stressniveau en emoties zijn ook anders. Dus terwijl ik beweeg, let ik op de spanning of stagnerende energie in mijn nek, borst of heupen. En ik beweeg op basis daarvan. Ik heb mijn favoriete stretchoefeningen die mijn humeur een boost geven en mijn dag goed beginnen. Ik beweeg en adem totdat ik me uitgelijnd, tevreden en in vrede voel. Leven in een staat waar we elk seizoen meemaken, betekent dat we de herfst meemaken. Dat betekent donkere ochtenden en koude dagen.

Maar ik geloof er heilig in dat als je een vaste ochtendroutine hebt, gevuld met gewoontes en rituelen die je lichaam en ziel vervullen met vreugde, je een geweldige dag kunt hebben, wat er ook gebeurt. Weer of geen weer, ik heb een goede dag.

Ik eindig mijn oefening meestal met wat handstandoefeningen omdat dat mijn huidige obsessie is, ik ben er zo dichtbij! Na een zeer korte en meestal onderbroken savasana zet ik mijn koptelefoon af en klok ik in op het moederschap! Het is een geweldige dag om een geweldige dag te hebben!

7 ENERGIEGEVENDE YOGA HOUDINGEN

ZITTENDE KAT/KOE [5 ADEMHALINGEN]

(Zittend in Hero's Pose) breng je handen naar je knieën. Adem uit: Begin je bovenrug te ronden terwijl je je kin lichtjes plooit. Probeer je schouderbladen te spreiden. Adem in: Schuif je handen omhoog langs je dijen terwijl je je hart door je schouders drukt. Kijk omhoog naar de lucht terwijl je je schouders naar achteren en naar beneden rolt.

ZITTENDE DRAAI [3 ADEMHALINGEN VOOR ELKE KANT]

(Zittend in de houding van de held) Adem in: Strek je armen boven je hoofd. Palmen komen samen, kijk naar de duimen. Probeer de ruggengraat op te tillen en te verlengen. Adem uit: Rechterhand gaat achter je en linkerhand komt aan de buitenkant van je rechterknie. Herhaal aan de andere kant.

ZIJWAARTSE STREKKINGEN [3 ADEMHALINGEN VOOR ELKE KANT]

(Zittend in de houding van de held) Adem in: Strek beide armen boven het hoofd. Adem uit: Rechterhand plant zich langs je zij, linkerarm reikt omhoog en erover. Probeer je linker lichaam te verlengen. Kin komt iets weg van je borst. Herhaal aan de andere kant.

VOORWAARTSE VOUW VARIATIES [5 ADEMHALINGEN]

Ga in de berghouding staan met de voeten op heupen afstand. Adem in: verleng de ruggengraat en reik de armen omhoog en boven het hoofd. Adem uit: vouw naar voren, laat het hoofd zwaar hangen, hol de buik uit, laat de knieën licht buigen.

KIKKER RAKETTEN [5 ADEMHALINGEN]

(Wijde Malasana handen op het midden van het hart) Adem in: reik je handen omhoog terwijl je rechtop staat, grondend door je voeten. Adem uit: zak terug naar malasana.

In deze korte video neemt Audi haar favoriete stemmingsverbeterende bewegingen door: 

Om meer te leren van Audi, volg haar hier.


Sharing good vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997.

Het delen van goede vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997. #inspirethepractice