Ontmoet Ivy & Marley uit onze samenwerking met Spiritual Gangster

Posted in teacher spotlight |
Meet Ivy & Marley from our collaboration with Spiritual Gangster

Ontmoet Ivy Coco Maurice @ivycoco23 en Marley Ralph @namastemarleyrae. Ze delen met ons hun geschiedenis met yoga, hun betrokkenheid bij non-profitorganisaties WalkGood LAen zelfliefde en zelfacceptatie.

Ivy en Marley zijn te zien in onze nieuwe samenwerking met Spiritual Gangster. Manduka x Spirituele Gangster Collectie - die is ontworpen om eenheid te vieren en je te helpen de geest van de praktijk overal mee naar toe te nemen.

V: Wat is jouw geschiedenis met yoga en waar is jouw reis begonnen?

Marley: Mijn yogareis begon in Zuid-Afrika toen ik in het buitenland studeerde tijdens mijn tweede jaar aan de universiteit. Ik herinner me dat ik me angstig voelde en een beetje heimwee had toen iemand van mijn reis me een paar eenvoudige yogaoefeningen liet zien. Ik was zo onder de indruk van de onmiddellijke verlichting die ik voelde, dat ik me bij terugkomst in de VS meteen inschreef voor lessen. De eerste docent die ik had was niet toevallig een man van Afrikaanse afkomst genaamd Temitope. Temitope leerde me dat yoga meer was dan de fysieke houdingen, maar dat het ging om een gevoel van buitengewone aanwezigheid, bewustzijn, ritme en bewustzijn.

Ivy: Ik maakte op de middelbare school kennis met yoga, maar na een paar lessen bleef het niet echt bij me hangen. Pas in 2019 gaf mijn nicht Marley me een betere introductie tot yoga tijdens een van haar yogalessen. Ik vond het geweldig om te leren en te begrijpen dat yoga op verschillende soorten muziek kan worden beoefend en dat het soms allemaal draait om de leraar die je hebt.

Manduka x Spirituele Gangster Collectie

V: Vertel ons over Walk Good LA en je betrokkenheid bij de organisatie.

Marley: WalkGood LA is onze non-profitorganisatie die mensen uit alle lagen van de bevolking samenbrengt om solidair te genezen door middel van kunst, gezondheid en welzijn. Mijn neef Etienne richtte WalkGood LA op tijdens de 2020 opstand van Black Lives Matter. Terwijl iedereen op straat "I Can't Breathe" scandeerde, creëerden wij "BreatheGood" in het park, een 1 uur durende yogaflow onder leiding van mij, de directeur Gezondheid & Welzijn van WalkGood LA. We hebben nu meerdere gemeenschapsactiviteiten in Los Angeles, zoals "RunGood", onze wekelijkse 5 km in het centrum van de stad, "HikeGood", onze maandelijkse groepswandelclub, "FightGood", gemeenschapslessen in zelfverdediging, en "PaintGood", een verf- en meditatieserie onder leiding van kunstvisionair Ron Bass. Je kunt op de hoogte blijven van alles wat WalkGood te bieden heeft door ons te volgen op Instagram @WalkGoodLA.

Ivy: Walkgood LA begon als een 10 weken durend protest in 2020 als reactie op de moord op Ahmaud Arbury, een ongewapende zwarte man die werd doodgeschoten omdat hij aan het joggen was in zijn buurt. Na 10 weken besloten mijn broer en onze voorzitter, Etienne Maurice, dat we niet alleen samen moesten vechten, maar ook samen moesten helen, dus begonnen we met Breathegood. Het is een 1 uur durende vinyasa flow, in het park, onder leiding van mijn neef en onze directeur Gezondheid & Welzijn, Marley Ralph. Wat begon met 20 mensen die yoga deden in het park, is nu uitgegroeid tot bijna 200 mensen in het park. We hebben onze healingactiviteiten de afgelopen 2 jaar uitgebreid en nu hebben we Rungood, Paintgood, Hikegood en meer.

Ik ben de vicevoorzitter van Walkgood LA, wat betekent dat ik de activiteiten van de non-profit organisatie moet regelen en daarnaast creatief directeur ben van onze kledinglijn, @WalkgoodWear.

V: Heb je een mantra waar je naar leeft? Nog nieuwe mantra's van dit moment?

Marley: Een mantra waar ik van hou is "Ik heb alles wat ik nodig heb." Ik heb het van een liedje van Trevor Hall. Als ik me angstig voel en de controle kwijt ben, herhaal ik het keer op keer. Het brengt me terug naar een staat van dankbaarheid en eenvoud.

Ivy: Mijn moeder zei me altijd "het leven draait om keuzes" en dat is de quote die ik op mijn rug heb getatoeëerd. Het is een beetje gek om dat citaat permanent op mijn lichaam getatoeëerd te hebben, maar het is mijn geheugensteuntje dat me eraan herinnert dat ik opties heb en dat ik de macht heb om de juiste keuzes voor mezelf te maken.

Ivy en Marley van Walkgood LA

V: Hoe beïnvloedt yoga je dagelijks leven?

Marley: Yoga is mijn dagelijks leven. Ik beoefen yoga in de manier waarop ik met mezelf en anderen omga. De fysieke beoefening, ook bekend als 'asana's', helpt me opgesloten trauma's in het lichaam los te laten. De filosofische beoefening biedt me een dieper begrip van mijn geest en de materiële wereld om me heen.

Ivy: Yoga kalmeert mijn geest. Altijd als ik het gevoel heb dat ik behoefte heb aan ontspanning, helderheid of gewoon een adempauze, haal ik mijn mat tevoorschijn. Mijn mat is mijn veilige plek. Ik kom naar mijn mat, voor mij, en alleen voor mij. Mijn dagelijkse yogabeoefening heeft me in staat gesteld om na te denken over hoe ik mezelf zie, in plaats van hoe anderen mij zien.

V: Heb je een ochtendroutine? Zo ja, deel met ons wat voor jou het beste werkt.

Marley: Ik word wakker, zet een kop thee en doe een snelle zonnegroet. Daarna ga ik met mijn hond een blokje om waar ik normaal gesproken nadenk en hardop droom.

Ivy: Elke ochtend bid ik, dan spreek ik hardop of schrijf ik 3 dingen op waar ik dankbaar voor ben. Daarna schrijf ik een affirmatie op die me de hele dag zal leiden. Zo blijf ik in een staat van dankbaarheid en herinner ik mezelf eraan dat alles in het leven direct kan worden weggenomen, dus wees dankbaar!

Manduka x Spirituele Gangster Collectie

V: Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen?

Marley: Mijn favoriete manier om te decompresseren is het aansteken van wierook & kaarsen. Ik zorg ervoor dat mijn huis supergezellig is met pluchen kussens en zachte dekens. Er gaat niets boven een avondje popcorn en Netflix op de bank met mijn hond en mijn vriend.

Ivy: Ik hou van muziek, journaling, aromatherapie en zonsondergangen. Ik brand graag wierook of kaarsen terwijl ik luister naar lo-fi, old school, reggae, dancehall of afrobeats. Niets spreekt zo tot mijn hart als de zonsondergang. Het is mijn favoriete plek om de zon te zien glimlachen.

V: Favoriete yoga flow afspeellijst?

Marley: Eerlijk gezegd, volg me op Spotify @MarleyRalph en al mijn favoriete yoga afspeellijsten staan daar... bedank me later ;)

Ivy: Alles wat is samengesteld door @namastaemareyrae is mijn favoriet, maar ik hou van een goede afspeellijst met Erykah Badu, Bob Marley en Jhene Aiko.

V: Hoe beoefen je zelfliefde en zelfacceptatie?

Marley: Elke dag is anders, dus ik begin altijd met geduld en compassie voor mezelf. Daarna vraag ik mezelf af: "Hoe zou jij behandeld willen worden als je iemand was waar je van hield en naar opkeek?" Van daaruit ga ik verder. Ik koop bloemen voor mezelf, neem mezelf mee op afspraakjes en leer van mijn eigenaardigheden te houden.

Ivy: Eerlijk gezegd, elke keer als ik het huis verlaat om aan mijn dag te beginnen, kijk ik in de spiegel en zeg ik

"Je bent geliefd, gewaardeerd en gewaardeerd. Zo kan ik de dag zorgeloos tegemoet zien en mezelf eraan herinneren dat ik vandaag voor mezelf zal opkomen.

V: Hoe breng je je geest, lichaam en ziel op één lijn?

Marley: Ik maak afspeellijsten en series voor yogalessen. Ik kom opdagen voor mijn vrienden en familie. Ik maak thee, ik creëer en ik neem de tijd om hardop tegen mezelf te praten.

Ivy: Hardlopen en yoga zijn de twee activiteiten waarmee ik me kan verbinden met mijn geest, lichaam en ziel. Als ik ren en flow, voel ik een gevoel van helderheid door mijn hele lichaam trillen. Ik voel me dichter bij God. Mijn geest is in staat om visie en transparantie met mezelf te ontvangen.

Manduka x Spirituele Gangster Collectie

V: Favoriete recept van dit moment?

Marley: Avocado Toast! Ik gebruik zuurdesembrood, rijpe avocado's, strooi er wat Lawry's Season Salt, citroenpeper en cayennepeper overheen. Daarna voeg ik meestal een ei toe, wat broccolischeuten en een beetje chilipeper sesamolie van Trader Joes, maar vergeet niet dat je met een klein beetje al een heel eind komt! *kusje van de chef*

Ivy: Ik ben dol op een goede quinoa bowl. Alles wat je nodig hebt zijn wat paprika, ui, avocado, zoete maïs, warme quinoa natuurlijk, en de kruiden van je voorkeur. Als je zin hebt in wat zoetigheid, voeg ik er graag wat cranberry's aan toe. Bekijk mijn Tik Tok @ivycoco voor de video ;).

V: Wat betekent een Spirituele Gangster zijn voor jou?

Marley: Een spirituele gangster zijn betekent voor mij wat Sri Swami Satchidananda bedoeld moet hebben toen hij zei "houd je hart bij God en je hoofd in de wereld" in 'De Yoga Sutra's van Patanjali'. Een spirituele gangster zijn is weten hoe je op God moet vertrouwen en al het andere komt en gaat wanneer het wil. Het is gefocust blijven op wat je een goed gevoel geeft en leren vertrouwen dat er een betere dag is als de dingen droevig worden.

Ivy: Een spirituele gangster zijn is jezelf er altijd aan herinneren dat authenticiteit altijd in stijl zal zijn. In ruimtes en op plaatsen verschijnen als je ware en authentieke zelf zal nooit stoppen met trending omdat je echt moet zijn om te kunnen relateren.

V: Wat is jouw favoriete kledingstuk van Spiritual Gangster dat je helpt om comfortabel en zelfverzekerd te bewegen?

Marley: Omdat mijn naam Namaste Marley Rae is, is mijn favoriete kledingstuk de Namaste Overtrek. Het is superleuk en gezellig.

Ivy: Ik hou van de Peyton Zip Hoodie. Ik vind het heerlijk om gewoon een hoodie aan te kunnen trekken die aanvoelt als een grote knuffel.

Shop Spirituele Gangster x Manduka collectie

Manduka werkt samen met Spiritual Gangster om mindfulness toe te voegen aan je yogabeoefening op en naast de mat. Kom opdagen met intentie in onze nieuwe collectie yoga essentials, kleding, matten, handdoeken, accessoires ontworpen om je yoga practice + purpose te ondersteunen.

Bekijk de Manduka x Spiritual Gangster collectie hier

Achter de schermen 💙


Sharing good vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997.

Het delen van goede vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997. #inspirethepractice

Related Products