Studio Spotlight: Het zaad

Posted in studio spotlight |
Studio Spotlight: The Seed

The Seed in Lagos, Portugal, is een creatief en welzijnsknooppunt - een plek om te ontspannen en te ontspannen. recharge, om het evenwicht te herstellen en nieuwe energie op te doen, en om eenheid te brengen in lichaam, geest en ziel. Ze bieden ondersteuning aan hun gemeenschap door middel van herstellend werk, welzijnssessies, gedeelde ervaringen en co-creatie. Ze geloven dat yoga het leven vanuit alle perspectieven verbetert.

Ontdek samen met ons meer over Jasper en Diana's studioreis! In het Yoga Studio Spotlight interview van deze maand vertellen ze ons alles over hun achtergrond, hun yogapaden en hoe ze de perfecte ruimte vonden om hun studio te openen.

Kun je vertellen ons iets vertellen over jezelf en je achtergrond?

Jasper: Als klein kind ben ik al op reis geweest vanwege het werk van mijn familie. Zij hebben altijd in duurzaamheid en ontwikkelingshulp gewerkt. Dit was voor mij vanzelfsprekend op jonge leeftijd. Ik begon mijn studie duurzame ontwikkeling en werkte in de duurzame energiesector. Daar kwam ik tot het besef dat duurzaamheid iets van binnen is en opende mijn weg naar Yoga.

Diana: Ik ben geboren in Porto, Portugal, en heb een achtergrond in kunst, muziek, dans, theater, architectuur en design (allemaal "zaadjes" die mijn familie van jongs af aan in me heeft geplant!) We hebben altijd veel gereisd en daarom is reizen ook een van mijn grote passies. Ik heb 15 jaar over de hele wereld gewoond: van Berlijn tot Londen, Mexico, India, Frankrijk... en nu heb ik mijn basis teruggevonden in Portugal - waar ik een prachtig nieuw gezin start en waar ik ben gekomen om te "stoppen & delen" wat ik al die jaren heb verzameld en geleerd.

Wat was je pad van student naar docent en uiteindelijk naar studio-eigenaar?

Jasper: Mijn pad als student begon met ayurveda en meditatie. Ik reisde naar India en nam deel aan een 10-daagse Vipassana retraite. Dit verdiepte mijn bewustzijn en innerlijke kalmte. Ik creëerde een structurele routine en kreeg er steeds meer baat bij. Dit was het moment dat Yoga in mijn leven kwam. Yoga omvat meditatie, maar ook een heel praktische manier om in vrede en harmonie te leven. Ademhaling, fysieke asana's en mantra's brachten me in een diepere meditatie. Ik heb er nooit aan gedacht om leraar te worden, ik wilde gewoon Yoga beter begrijpen. Ik deed mijn 200 en 300 uur TTC en na een paar jaar zelf oefenen werd lesgeven een sadhana. Het is zo mooi om je ervaring te delen. Dit leidde me naar het geven van reguliere lessen, het organiseren van retraites en nu ben ik studio-eigenaar samen met mijn partner.

Diana: Ik vond het altijd moeilijk om één grote passie in de kunst te vinden (ik heb altijd op zoveel verschillende gebieden gestudeerd en gewerkt), maar mijn vader, ook een architect, zei op een dag, toen ik nog heel jong was, tegen me: "Als je architect bent, kun je alles doen en maken!", en daar ging ik: naar de architectuuruniversiteit om een "allesmaker" te worden!

Later heb ik mijn vaardigheden opnieuw gedefinieerd als ontwerper (grafisch, branding, art director, interieurs...), onderwerpen die me vandaag de dag nog steeds achtervolgen: Ik werk momenteel als grafisch ontwerper (en soms als interieurontwerper), ik ben eigenaar van een etnisch handwerkproject (een merk dat een aantal van mijn grootste passies verbindt: kunst en reizen) en ik ben ook gecertificeerd yoga- en meditatieleraar.

Ik heb 20 jaar yoga beoefend, opgeleid in de "yogahoofdstad" Rishikesh (India) en ook samen met de Jivamukti Yogaschool in Europa, en geef nu al 10 jaar les in India, Groot-Brittannië, Frankrijk en Portugal.

Ik ben vanaf het allereerste begin verliefd geworden op Yoga, maar het was na een blessure, terwijl ik mijn lichaam en geest versterkte en in balans bracht met behulp van Yoga, dat de beoefening mij op zoveel niveaus heeft getransformeerd - ik voel een sterk gevoel van verantwoordelijkheid om dit te delen, wat mij in eerste instantie inspireerde en nog steeds inspireert om les te geven.

The Seed is dan het resultaat van al deze passies, reizen, kunst, het verkennen van de transformerende kracht van yoga over continenten, het mengen van mindfulness met creativiteit.

Is er een speciale leraar, gids of moment dat belangrijk was bij het ontwikkelen en ondersteunen van je persoonlijke praktijk?

Jasper: Mijn leraar is mijn gids geweest. Hij heeft me echt geïnspireerd om verantwoordelijkheid te nemen voor het leven dat ik leef. Yoga is niet iets wat je doet, het is een staat van bewustzijn die geluk en vervulling brengt, een staat van Zijn. Hij is een van de afstammelingen van swami Sivananda. Andere inspiratie kreeg ik van Krishnamacharya, voor mij een van de grondleggers van de yoga die we nu allemaal zien.

Diana: Ik ontmoette een ongelooflijke Jivamukti leraar (Emma Henry) in Londen, toen ik door een genezingsproces ging (na een ongeval). Zij was degene die me motiveerde om nooit te stoppen met oefenen, en dankzij die veerkracht binnen mijn yogabeoefening had ik een chirurg die bevestigde dat ik geen operatie nodig zou hebben zoals hij aanvankelijk had voorspeld! Dat specifieke moment, plus de "kick" van mijn leraar, deed me naar India reizen om te proberen uit te vinden wat yoga nu eigenlijk was! Daar begon het yogapad pas echt.

Je hebt onlangs The Seed geopend, kun je ons iets vertellen over de weg die je hebt afgelegd om het op te richten? Wat inspireerde je om het in Lagos te beginnen?

We zijn al ongeveer een jaar bezig met het visualiseren van een studio. Bij elke open winkel, gebouw of wat dan ook, vertelden we het elkaar. We vroegen ons af waar we een studio zouden beginnen, waar we ons precies zouden vestigen... we hadden nog niets besloten. Tot op een dag, we liepen gewoon rond in Lagos - een van ons besloot om te stoppen voor een afhaalkoffie terwijl de ander het gebouw waar het café was aan het bekijken was, denkend: "Hoe leuk zou het zijn om hier een yogastudio te hebben!" - Dan kijken we op en zien een bord: "Te huur"! Vanaf dat moment tot nu is alles in een flits gegaan!

Vertel ons over jullie studio en de energie die het de lokale yogagemeenschap brengt. Wat wil je dat mensen voelen als ze je studio binnenkomen?

Vanaf het moment dat je de ruimte binnenkomt, voel je een innerlijke kalmte. Onze ruimte is zorgvuldig ontworpen om een uitnodigende omgeving te bieden waar je je thuis kunt voelen en je kunt concentreren op je reis naar welzijn.

Je hebt de ruimte een creatief en welzijnsknooppunt genoemd, kun je een beetje uitleggen wat dit inhoudt?

Creativiteit begint vanuit een plek van stilte. In deze ruimte willen we creatie en welzijn samenbrengen. Omdat ze zo goed samengaan!

Je kunt ook werken bij The Seed (in onze gedeelde werkruimte), en waarom moet werk saai en geforceerd zijn? Werk is zo'n belangrijk instrument voor ons welzijn! Laten we dan creatief zijn, laten we werken en het synchroniseren met ons welzijn!

Wat is je doel of missie voor je studio? En hoe is het uniek of anders dan andere in de omgeving?

Onze missie is om de groei en transformatie van individuen en onze gemeenschap te stimuleren door middel van een unieke combinatie van werk, creatie en holistische welzijnsactiviteiten. We verschillen van anderen in de omgeving omdat we zowel werk als gezondheid in één ruimte combineren.

Heb je nog tips voor nieuwe oprichters van studio's of yogi's die overwegen hun eigen studio te openen?

Wees duidelijk over wat je voor ogen hebt. Geloof in je visie en laat je daar niet van afleiden. En het belangrijkste: houd je eigen praktijk gaande. Dat is wat je ertoe gebracht heeft om ermee te beginnen - koester het!

Maak contact met The Seed - een transformerend toevluchtsoord

Volg The Seed op Instagram of bezoek hun website.

Bezoek de studio op Marreiros Netto 34 1º esquerdo, 8600-754 Lagos, Portugal

De lessen in de studio variëren van traditionele Hatha yoga, Ashtanga, Jivamukti Yoga, Vinyasa, Yin Yoga, Yoga Nidra, Somatics tot Mobility Flow.

De Zaad yoga studio is uitgerust met Manduka PROlite ® yogamatten


Sharing good vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997.

Het delen van goede vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997. #inspirethepractice

Related Products