Hvordan yoga hjalp mig med at helbrede fra Covid-19

Posted in self care |
How yoga helped me heal from Covid-19

Min COVID-19-oplevelse

Den 6. januar 2021 vågnede jeg op med hoste og 100 graders feber og ønskede mere end noget andet, at det ikke var COVID-19. Jeg kørte til det nærmeste hurtigtestcenter, og inden for få timer havde jeg resultatet: positiv for COVID-19. Kun en uge inde i det nye år havde jeg sat mig for at være mere produktiv og bruge mere tid på at surfe og dyrke yoga, men da virkeligheden meldte sig, indså jeg, at jeg skulle i karantæne... til mit hjem i de næste to uger.

For at sikre, at jeg havde en blid yogapraksis at se frem til hver dag, indrettede jeg straks et helligt yogarum i mit hjem med min måtte, alle mine rekvisitter, bolstere, tæpper, stearinlys, røgelse og æteriske olier. Som dagene gik, blev mine symptomer kun værre - jeg fik tiltagende trykken for brystet, åndenød og ekstreme smerter i kroppen. Rygsmerterne var langt det værste, det var smerter så intense, at jeg fik kvalme. 

Hvordan yoga hjalp mig med at blive rask 

Som dedikeret yogalærer og udøver var jeg så taknemmelig for at have yogaens visdom i mit værktøjsbælte til brug i en så udfordrende tid. 

> PranayamaHver morgen vågnede jeg op og lavede en lang pranayama-øvelse (åndedrætsøvelse) for at udvide min lungekapacitet og bekæmpe min åndenød. I denne periode praktiserede jeg Wim Hof-vejrtrækning, da det hjælper med at øge lungekapaciteten.

Her er, hvordan man gør: Læg dig på din yogamåtte, med en hånd på maven og en hånd på hjertet, luk øjnene og begin din vejrtrækningsøvelse. I et helt minut tager du hurtige, dybe indåndinger, trækker vejret ind gennem næsen og puster ud gennem munden. Efter 1 minut trækker du vejret ind så dybt, du kan, og holder det i 10 sekunder, hvorefter du puster ud gennem munden. Gentag denne sekvens så mange gange, du kan (jeg gjorde det ofte i 10-15 minutter).

> Restorativ yogaDa jeg havde Covid-19, holdt jeg mig strengt til en restorativ yoga asana-praksis. Som navnet antyder, "genopretter" denne form for yoga kroppen til dens parasympatiske nervesystemfunktion, som hjælper kroppen med at hvile, hele og genoprette balancen. Længere stillinger og dybere vejrtrækning hjælper med at fremkalde dyb hvile og ro i sindet.

Blandt de yogastillinger, der hjalp på mine rygsmerter, var: børnestilling, kattestilling, halv glad babystilling, rygliggende twist, genopbyggende støttet brostilling, benene op ad væggen og støttet Savasana.

> MeditationJeg bruger ofte meditation som en teknik til at berolige mit sind i de mest stressede tider. En af mine yndlingsteknikker er kropsscanning. Kropsscanningsmeditation er en god måde at frigøre spændinger på, som du måske ikke engang er klar over, at du oplever. Kropsscanning involverer opmærksomhed på dele af kroppen og kropslige fornemmelser i en gradvis sekvens fra fødder til hoved.

Sådan gør du: Start i et behageligt sæde med lukkede øjne, og tag en fuld scanning af kroppen. Land, og husk, at jorden, støtten, er der under dig. Fra jorden og op skal du bringe din bevidsthed til hver del af din krop, begyndende med fødderne. Læg mærke til smerte eller stivhed i denne del af kroppen, og træk vejret ind i dette område for at løsne spændinger. Fortsæt denne øvelse, indtil du har scannet alle dele af kroppen.

> Blid yoga for rygsmerter (25 minutters video)

Dette er 25 minutters genopbyggende praksis er det, der hjalp mig med at hele. Den er designet til at lindre smerter i lænden og midt på ryggen samt i nyrebåndsområdet. Jeg ville gerne filme den øvelse, der hjalp mig med at blive rask, i håb om at den kunne hjælpe andre, der måske oplever ømhed, smerter eller stivhed i ryggen. Jeg håber, det også hjælper dig med at helbrede din krop - god fornøjelse!

Om vores ambassadør

Emily Meersand er en Californien-baseret yogalærer, Manduka-ambassadør og surfer, hvis liv er blevet inspireret af yogaens lære. Hun er vært for ugentlige virtuelle klasser og leder surf- og yoga-retreats over hele verden. Følg med på IG @sanfranciscoyogi eller emilymeersand.com


Deling af gode vibes + de bedste måtter, tøj og yogaudstyr siden 1997.

Deling af gode vibes + de bedste måtter, beklædning og yogaudstyr siden 1997. #inspirethepractice