Een brief van Adriene Mishler

Posted in teacher spotlight |
A Letter From Adriene Mishler

Het verhaal van Yoga met Adriene in haar eigen woorden...

In 2011 werkte ik van maandag tot en met vrijdag als nanny, gaf ik parttime les in creatieve kunst voor kinderen, repeteerde en trad ik 's avonds op als professioneel acteur en gaf ik zes dagen per week yogales aan mensen variërend van peuters tot senioren. (Niet allemaal tegelijk.)


Ik gaf les in scholen, sportscholen, studio's, kunstgaleries, pakhuizen, theaters, musea, privéhuizen. Ik gaf yoga in de achtertuin voor een verjaardag, op het grasveld van de plaatselijke onafhankelijke kruidenier en buiten bij het plaatselijke café Casa De Luz. Gepassioneerd door yoga en geïnspireerd om het te delen met zoveel mogelijk mensen die naar me wilden luisteren, plaatste ik regelmatig uitnodigingen op Facebook, via e-mail en met zelfgemaakte posters, voor vrienden om naar buiten te komen en een lesje te proberen.


In maart 2011 kreeg ik e-mail van een vriend en medewerker van een indiefilm, Chris Sharpe. We hadden met elkaar samengewerkt aan een superleuke, woest creatieve, wilde rit van een film die nooit af is gekomen of het juiste licht van een apocalyptische dag heeft gezien. We waren allebei geïnteresseerd in stomme film, allebei geboren in september en allebei gepassioneerd door verhalen vertellen. We konden het goed met elkaar vinden en respecteerden elkaar vanaf de eerste dag dat we elkaar ontmoetten, via een virtuele auditie (onze tijd ver vooruit) voor de eerder genoemde indiefilm The Spider Babies. Hij wilde allebei graag de droom verwezenlijken en ontsluiten om als fulltime professionele artiesten te werken en te leven, dus schreef hij me. Hij stuurde een vriendelijke update over zijn leven en een toevallig (en supergeheim) voorstel voor een project.


In september 2012 gingen Chris en Ik uploadde deze video naar een platform waar ik van had gehoord genaamd YouTube, en verwelkomde iedereen die maar wilde luisteren om mee te oefenen. Spoiler alert, dat deden er niet veel. Of in ieder geval niet meteen. Maar beetje bij beetje, met elke week een consistente video, genoten we van de dingen die we leerden en van de onuitwisbare verrassing (althans voor mij) over de uiteindelijke groei.

Mensen stemden af om deel te nemen, contact te maken, te luisteren en zich gezien te voelen.

Helden.

Een praktijk aan huis is moeilijk. Het is ongemakkelijk. Het is soms ondraaglijk persoonlijk. Je kunt ermee stoppen, het opgeven, je adem bedriegen, jezelf bedriegen, op elk moment, geen probleem, supergemakkelijk, sla er gewoon op - schakel uit en ga verder.

Thuis oefenen is ook privé. Maar zonder de dure trainer of goeroe die op je neerkijkt. Het is vreemd, het is raar en soms onzeker.

Maar het is ook diep, het is kostbaar, het is een leegte die jij en alleen jij kunt vullen. Een structuur om heelheid te vinden. Een oefening om je leven te leiden.

In eenheid.

De thuispraktijk nodigt je uit om je te verenigen met wat het belangrijkst is. Om je lichaam te vieren, je ademhaling, om jezelf niet te bedriegen of te kort te doen.

Het stelt je in staat om te vragen, "Wie ben ik als niemand kijkt?"

Ik hou ervan. En ik hou van jou, als je dit leest. Om te oefenen. Voor het opkomen voor jezelf en de wereld.

Daarom ben ik nog steeds hier.

Nu we de 10e verjaardag van Yoga met Adriene vieren, nemen we een moment om te eren hoe ver we zijn gekomen, hoe ver een gemeenschap kan reiken en hoe onvermijdelijk we allemaal verbonden zijn.

Ter ere van dit speciale moment in de tijd, is het met de grootste opwinding en nederigheid dat ik het zoete nieuws van de daken schreeuw over een voorbestemde samenwerking die tot bloei komt, eindelijk, eindelijk.

Samenwerken met Manduka zat er altijd al in, mijn gevoel zei het me. Maar deze samenwerking was DE droom. Samenwerken, luisteren en eren wat er is. Ik kan echt zeggen dat we de praktijk van de mat hebben gehaald en dit aanbod hebben ontwikkeld. Ik bedank publiekelijk het Manduka team, in het bijzonder James Appleby GM van EMEA & VP van Product bij Manduka voor de professionele en doordachte aanpak en begeleiding van deze samenwerking.

Vooral voor het omzien naar mij en onze gemeenschap. Voor het luisteren naar mijn verlangen naar
minimalistische stukken voor thuis en mijn droom om de handgegoten tweekleurige Balance-mat na te maken, die absoluut de rest van mijn leven in mijn huis zal blijven.

De Manduka with Adriene collectie voelt als thuis. Het is een viering van de kracht van een thuispraktijk en een gemeenschap. Ik beveel het iedereen aan die ooit thuis op zijn knieën is gevallen om balans te vinden, contact te maken met zijn ademhaling en terug te komen naar een liefdevol bewustzijn met zichzelf.

Het is voor mij een grote eer en een voorrecht in mijn leven geweest om deel uit te maken van deze gemeenschap en de praktijk met zoveel mensen te delen. (En huisdieren.)

De mat steunt je. Dat doe ik ook.

Als we ooit samen hebben geoefend, één keer of 100 keer, bedankt voor het delen van je oefening met mij. Zo niet, dan is dit misschien jouw uitnodiging om mee te doen mee te vieren en een gratis training met ons te delen!

Op de mat, rond de tafel, laten we samenkomen.
Van deze kust, naar die kust, en tot ver daar,
Laten we onszelf voelen en alle diepe trekken.
Laten we ons gesteund voelen om te volgen.
Zoek het.
Van die plek, naar deze, nieuwsgierig
En meer,
Tot nu toe houdt het nooit op,
Het ontvouwt zich gewoon,
Laten we doorgaan.

Gelukkige tien jaar!

Liefs,

Adriene

PS: CELEBRATEER de hele maand met ons! Ontvang uw gratis Yoga Met Adriene kalender & afspeellijst hier!


Sharing good vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997.

Het delen van goede vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997. #inspirethepractice

Related Products