Hoe yoga me hielp te genezen van Covid-19

Posted in self care |
How yoga helped me heal from Covid-19

Mijn COVID-19 ervaring

Op 6 januari 2021 werd ik wakker met hoest en 100 graden koorts en ik wenste meer dan wat dan ook dat het geen COVID-19 was. Ik reed naar het dichtstbijzijnde centrum voor sneltesten en binnen een paar uur had ik de uitslag: positief voor COVID-19. Nog maar een week in het nieuwe jaar had ik me voorgenomen om productiever te zijn en meer tijd te besteden aan surfen en yoga, maar toen de realiteit zich aandiende, realiseerde ik me dat ik de komende 2 weken thuis in quarantaine zou zitten.

Om er zeker van te zijn dat ik elke dag een rustige yogabeoefening had om naar uit te kijken, richtte ik meteen een heilige yogaruimte in mijn huis in, met mijn mat, al mijn rekwisieten, bolsters, dekens, kaarsen, wierook en essentiële oliën.Naarmate de dagen verstreken, werden mijn symptomen alleen maar erger - ik kreeg steeds meer benauwdheid, kortademigheid en extreme lichaamspijnen. De rugpijn was verreweg het ergste, de pijn was zo intens dat ik er misselijk van werd.

Hoe yoga me hielp genezen

Als toegewijde yogalerares en -beoefenaar was ik zo dankbaar dat ik de wijsheid van yoga in mijn gereedschapskist had om te gebruiken tijdens zo'n uitdagende periode.

> PranayamaElke ochtend werd ik wakker en deed ik een lange pranayama (ademhalingsoefening) om mijn longcapaciteit te vergroten en mijn kortademigheid te bestrijden. In deze periode beoefende ik de Wim Hof ademhaling, omdat die de longcapaciteit helpt vergroten.

Hier lees je hoe: Ga op je yogamat liggen, met een hand op je buik en een hand op je hart, sluit je ogen en begin je ademhalingsoefening. Adem 1 minuut lang snel en diep in, door de neus en door de mond. Adem na 1 minuut zo diep mogelijk in, houd dit 10 seconden vast en adem uit door je mond. Herhaal deze volgorde zo vaak als je kunt (ik deed dit vaak zo'n 10-15 minuten).

> Herstellende YogaToen ik Covid-19 had, hield ik me strikt aan een restorative yoga asana practice. Zoals de naam al zegt, "herstelt" deze yogastijl het lichaam naar de functie van het parasympathische zenuwstelsel, dat het lichaam helpt te rusten, te genezen en de balans te herstellen. Langere houdingen en een diepere ademhaling zorgen voor diepe rust en gemoedsrust.

Yogahoudingen die hielpen bij mijn rugpijn waren onder andere: child's pose, cat pose, half happy baby pose, supine twist, restorative supported bridge pose, legs up the wall pose en supported Savasana.

> MeditatieIk gebruik meditatie vaak als een techniek om mijn geest te kalmeren in de meest stressvolle tijden. Een van mijn favoriete technieken is de bodyscan. Body scan meditatie is een goede manier om spanningen los te laten waarvan je je misschien niet eens realiseert dat je ze ervaart. Een bodyscan houdt in dat je aandacht schenkt aan lichaamsdelen en lichamelijke sensaties in een geleidelijke volgorde van voeten naar hoofd.

Hoe: Begin in een comfortabele stoel met de ogen gesloten, maak een volledige scan van het lichaam. Land en herinner je dat de grond, de steun, onder je is. Breng vanaf de grond je bewustzijn naar elk deel van je lichaam, te beginnen met de voeten. Merk de pijn of stijfheid op die je ervaart in dit deel van je lichaam en adem in die ruimte om spanning los te laten. Ga door met deze oefening totdat je alle delen van je lichaam hebt gescand.

> Yoga voor rugpijn (video van 25 minuten)

Deze25 minuten durende herstellende practice heeft me geholpen te genezen. Hij is ontworpen om de pijn in de lage tot middenrug en in het gebied rond de nierbanden te verlichten. Ik wilde de oefening die mij hielp genezen filmen, in de hoop dat het iemand anders kan helpen die last heeft van pijn of stijfheid in de rug. Ik hoop dat het jou ook helpt om je lichaam te genezen - geniet ervan!

Over onze ambassadeur

Emily Meersand is een in Californië gevestigde yogalerares, Manduka ambassadeur en surfer wiens leven geïnspireerd is door de yogaleer. Ze geeft wekelijks virtuele lessen en leidt surf- en yogaretraites over de hele wereld. Volg haar op IG@sanfranciscoyogi ofemilymeersand.com


Sharing good vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997.

Het delen van goede vibes + de beste matten, kleding en yogaspullen sinds 1997. #inspirethepractice